Založ si blog

Chuť pokazenej Smotánky

Niektoré stanice v televízii v dnešnej dobe už nemôžeme vnímať ako zdroj informácií alebo možnosť príjemného oddychu pri sledovaní nejakého dobrého filmu, ale skôr ako spúšťať stavu mimoriadnej naštvanosti. Viem,  že na toto existuje jednoduchý argument: nepozerať telku a vyhodiť ju von oknom z obývačky, ako to urobilo už viacero mojich priateľov. Niekedy sa však niektorým reláciám vyhnúť nedá, pretože telka je jednoducho všade: v baroch, reštauráciách, doma u rodičov.

Možno sa aj oplatí pozerať aj relácie typu Smotánka. Ale chce to pevné nervy. Na začiatku vysielania by malo odznieť upozornenie: Len pre odolného diváka s pevnými nervami! Jednoznačne sa dozviete, že v tejto krajine obyčajným ľuďom naozaj len „serú na hlavu“. Ako povedal jeden môj priateľ, keď sme sa bavili o frndách zo SMERu, ktoré išli vládnym špeciálom za našich 36 000 eur na kávičku do Ruska: „ Lucia, to okatejšie, že na nás serú a ako prejav úplnej arogancie a výsmechu do očí občanov sa dá urobiť už len tak, že sa nad nich nadstaví obrovská riť a zhodí im hovno na hlavu.“ Nie, nie, nechceme byť vulgárni, ale niekedy treba veci pomenovať priamočiaro, a tu mi nepríde vhodné dávať si servítku pred ústa, hoci sa považujem za slušného človeka.

Kto nie je v Smotánke akoby ani neexistoval? Pekný slogan. až urážajúci. Ale akú pravdu má tá Erika!!! Podstatné je, že sa dozvieme, že pani Kaliňáková má kabelku za 8000 (!!!) eur, ale pozor, Kaliňákovci z danej akcie neodchádzajú hneď domov, veď oni chcú prispieť ešte na charitu!!! Ďakujeme za informáciu, Erika, hneď sa to lepšie počúva. Martina Šimkovičová mala kabelku „len“ za 300 eur značky „pííííííp“. Veľmi zaujímavé, ako v tejto relácii pri všetkých kúskoch menujú značky a všetky ich „vypípajú“. Vskutku logické. Ďalej v tejto plejáde trápností nájdeme umelé prsia Patrície Vittekovej či Silviu s Vanesskou z Cigánskych diablov, ktoré si požičiavajú navzájom topánočky. Medziiným sná´d úplne necitlivo spomenuté meno Zuzany Haasovej, ktorej „by the way“ zomrela dcérka, ale už vyzerá, že sa z toho dostáva… Čo má toto celé znamenať? Je to výsmech do očí ľuďom, ktorí žijú z 250, 300, 400 eur mesačne? Ktorí žijú doslova z výplaty do výplaty? Je skutočne hnusné sa na toto pozerať. Na porovnanie: TV Markíza vysiela reláciu Modré z neba, v ktorej sa Vilo pozatavuje nad tým, ako to u nás funguje. Že rodina, v ktorej zomiera muž, žije po zaplatení poplatkov už len zo 100 eur, a to vychováva aj jedno dieťa. Okrem toho nemá nárok ani na veci typu polohovateľná posteľ a podobné pomôcky nesmierne potrebné pri určenej diagnóze. V tej istej komerčnej televízii si ani nestoja za tým, čo vysielajú. Filantropi.

Ak si už kupujete kabelky, topánky, opasky alebo patent na rozum, chrbtovú kosť a morálku za niekoľko tisíc eur, nerozhlasujte to pred celým Slovenskom. Ľudia majú dosť starostí sami so sebou a nepotrebujú sa zbytočne rozčuľovať.

Byť Bohom

28.08.2013

Súdiť môže iba Boh. Človek všetko, čo rozsieva, sám bude aj žať. Môže len nenávidieť alebo milovať. Ako stojí v Písme, Boh sám oklamaný nebude. Len s úsmevom hľadí, ako Človek vo svojej malosti rozhoduje neuvážene o osude. Noha Boha bude raz stáť na hrobe každého Človeka. Pritlačí a kopu zarovná s povrchom, Aby nezostali stopy a stal sa zemou ten, čo [...]

Rúfusovi

28.08.2013

Vraj to, čo je bez chvenia, nie je pevné. Povedal Vladimír Holan. Ako aj more šíre, nedozerné, chveje sa pevné pred pohľadom Boha. Alebo obloha, čo klenie sa nemá. Do tej sa dá hľadieť nekonečne. Hýbe sa, posúva, predpovedá… No čo ak jej chvenie, niekto chytí pevne, čo potom padne z neba mĺkvemu svedkovi ku kolenám? Tak ako láska, hoci daná na piedestál, [...]

Siločiary zeme

28.08.2013

Siločiary zeme na poliach položené žlté, hnedé, zelené, ako slimáky lány cez seba prehodené. Pásy ešte neroztopeného snehu. Dívam sa na ne a v chcejúcom sa srdci cítim nehu. Posledná cesta s tebou, ešte jedna iskierka tohto vzťahu, Jesenského komické fiasko v realite. Si hrdý? Buď! Moje srdce však už nezošijú žiadne nite. Ty šoféruješ a ja vnímam len tie [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 9622x
Priemerná čítanosť článkov: 1375x

Autor blogu

Kategórie